Keramik Vaser i Stentøj

Christian Bruun blander selv sine glasurer af lokale råvarer i Vietnam, hvor han har arbejdet siden 1992. Nuancerne i glasuren reflekterer farverne i havens blomster og grene, som Dråbevasen egner sig særligt til.

Brændefyret Wave Vase i Stentøj

Beskrivelse …

Træbrændte Dråbevaser i Stentøj

Træbrænding er kostbart. Derfor udnyttes hver en kvadratcentimeter i ovnen på værkstedet i Charlottenlund. Det var her idéen til Dråbevasen opstod og formen blev drejet for på samme måde at udnytte pladsen til fulde i drageovnene på Christian Bruuns værksted i Vietnam. Her støbes, glaseres og brændes Dråbevasen i det ledige rum, der er mellem fødderne på to store krukker, der står tæt i den store træbrændingsovn. Pladsen mellem unikakrukkerne har således defineret vasens form. Det er også her brændingen er kraftigst og glasuren bliver smukkest.

Træbrænding er kostbart. Derfor udnyttes hver en kvadratcentimeter i ovnen på værkstedet i Charlottenlund. Det var her idéen til Dråbevasen opstod og formen blev drejet for på samme måde at udnytte pladsen til fulde i drageovnene på Christian Bruuns værksted i Vietnam. Her støbes, glaseres og brændes Dråbevasen i det ledige rum, der er mellem fødderne på to store krukker, der står tæt i den store træbrændingsovn.

Pladsen mellem unikakrukkerne har således defineret vasens form. Det er også her brændingen er kraftigst og glasuren bliver smukkest. Christian Bruun blander selv sine glasurer af lokale råvarer i Vietnam, hvor han har arbejdet siden 1992. Nuancerne i glasuren reflekterer farverne i havens blomster og grene, som Dråbevasen egner sig særligt til.