Porcelæn, kopper, venus, venusserie

I 30 år

En kop vejer 80 gram og skal drejes færdig inden for 60 sekunder for ikke at kollapse. Det kræver sit. Men efter at have drejet kopperne nu i 30 år, sidder det efterhånden i fingrene. Og Christian Bruun kan godt lide kontrasten til de store unikakrukker i arbejdet med det tynde benporcelæn, der fanger lyset.

Perfekt upræcise

Han sammenligner drejningen af kopperne med kalligrafiske penselstrøg. Hver kop er perfekt i sin upræcished. Kopperne vejer det samme og synes ens, men er det alligevel ikke. Hver eneste føles særlig imellem hænderne og du finder hurtigt en favorit, der passer helt rigtigt i lige din hånd.

Stellet består af the- og kaffekopper i forskellige varianter med og uden hank og der er også tekander, et udvalg af skåle, vandkander og tallerkener samt en pendel. Kig forbi værkstedet og se, hvad der står på hylderne. Venusserien tåler i øvrigt både mikroovn og opvaskemaskine – og hvis der er noget, der mangler, er det muligt, Christian Bruun kan lave det til dig.

Hverdagsporcelæn

Christian Bruun kalder det for hverdagsporcelæn, det fine, hvide og let gennemsigtige Venusstel, der i 1999 vandt kunsthåndværkermedaljen og som er skabt til at blive brugt til daglig. Han sidder selv på værkstedet ved Charlottenlund Travbane og drejer hver eneste kop, skål og kande.