Imponerende unikakrukker af Christian Bruun

Earth-krukkerne er betagende i deres størrelser, kunstfærdige i deres udtryk og skulpturelle i deres form. Farvelagt i naturens egne nuancer af grå, sort, brun, mos og blå med en enten rillet, glat eller banket struktur. De udgør den danske kunstkeramiker Christian Bruuns nye kollektion af unikakrukker.

En vekslen mellem matte og blanke nuancer giver krukkerne et iøjnefaldende farvespil og en udsøgt detaljeringsgrad.

Pioner inden for keramik

Earth udmærker sig ved at være drejet i hånden, farvelagt med pensel, rulle eller svamp og endelig brændt med træ for at give dem deres særlige tekstur. Qua krukkernes imposante volumen drejer Christian Bruun dem i samarbejde med en pottemager, da det kræver flere hænder at løfte og dreje den store mængde af ler.

Historien bag Earth har rødder i Christian Bruuns spirende ungdom, hvor han under en rejse til Japan lod sig inspirere af landets naturlige forhold til dets ubearbejdede og vilkårlige keramik. I sin søgen efter sit eget udtryk udviklede Christian Bruun sig til en sand pioner inden for det keramiske felt, hvor han igennem to årtier har eksperimenteret med nye teknikker til drejning, farvelægning og glasering og nye måder at tænke håndværket på.

Alle veje fører til Vietnam

Da Christian Bruun begyndte at arbejde med sine unikakrukker, viste det sig, at de ikke kunne fremstilles i Danmark, da de ud over at kræve en ovn af en vis størrelse også kræver en, som bliver opvarmet med træ for at give krukkerne den grove overflade og den mættede farve. En fremstillingsform, der har været anvendt i Vietnam i århundrede.

Én gang om året arbejder Christian Bruun derfor med sin stab af professionelle pottemagere i Vietnam, hvor de igennem syv uger drejer, afprøver nye størrelser og eksperimenterer med farver og brændinger. Herefter skippes unikakrukkerne til Christian Bruuns galleri og værksted under den gamle tribune på Charlottenlund Travbane.

Materiale: Stentøj

Farver: grå, sort, brun, mos og blå

Mål: H: op til 120 cm / Ø: op til 90 cm

Pris: DKK: 5.000-45.000

Hvem er Christian Bruun?

Christian Bruun (1963) er uddannet fra Danmarks Designskole og har haft eget værksted siden 1991. Hans krukker indgår i den permanente samling på Designmuseum Danmark og Clay – Keramikmuseum Danmark samt på diverse gallerier. Christian Bruun har ligeledes vundet adskillige priser for sit arbejde og opnået flere legater blandt andet fra Statens Kunstfond.