BLOXHUB

København – Danmark

Store hånddrejede krukker skaber ny dybde i BLOXHUBs åbne kontorlandskab

Christian Bruuns stabelbare plantekrukker giver BLOXHUB en stoflighed, der komplementerer indretningen i det moderne husbyggeri. Keramikerens kunsthåndværk er frostsikker og er også med til at skabe nyt liv udendørs på BLOXHUBs terrasse.

Det nye landemærke BLOX ved havnen i København er designet som en by i sig selv af den hollandske tegnestue OMA og byder på udstillinger, caféer og konferencefaciliteter. BLOX er hjemsted for Dansk Arkitektur Center og består også af BLOXHUB – et tværfagligt innovationsmiljø for bæredygtig byudvikling med åbne kontorpladser for små som store virksomheder og organisationer, der på hver deres måde arbejder med byens rum.

•  Plantekrukker (Earth Cylinder og GRO)

Keramikken tilfører sanselighed

Men sanseligheden manglede i de nye, højfunktionelle rum med de brandsikrede vægge og de flytbare gulve og lofter, der skjuler elektricitet og udsugning. Christian Bruun bliver spurgt om han kan lave nogle krukker, der kan tilføre den stoflighed, som man ellers kunne have haft i et gulv eller i en væg – og som kan passe ind med måden BLOXHUB i øvrigt er indrettet på med designermøbler i moduler.

– Der er ikke sparet på noget i BLOX. Det er de flotteste og bedste designermøbler, så det var noget af en opgave at spille op ad de ting.
Christian Bruun

Plantekrukkerne udvikles specielt til BLOXHUB

Christian Bruun designer en tidløs cylinderformet og stabelbar plantekrukke i to størrelser til BLOXHUB. Men den største plantekrukke har en hage. Når en så stor cylinder brændes med træ, som er Christian Bruuns foretrukne metode, der sikrer krukkerne hver deres individuelle karaktertræk, så vil bunden typisk knække.

I stedet for at stå med 80% fejlkrukker på hænderne, vælger Christian Bruun at skære bunden ud og erstatte den med en hjulplade af aluminium, der sidder skjult inde i krukken. Det gør, at krukken nemt kan flyttes rundt, hvilket også var et krav.

Krukkerne fungerer også som rumadskiller

Det der betyder mest for indretningen i BLOXHUB er, at plantekrukkerne kan stables. Man sætter to eller tre forskellige krukker ovenpå hinanden sammen med en plante, der på en måde bliver toppen af palmen. Og lige pludselig fungerer krukken som en rumadskiller. Når man kigger ind i BLOXHUB i dag, opleves det som en grøn jungle, fordi planterne er kommet op fra gulvet og tættere på loftet, hvor de store planter folder sig ud og giver et indtryk af grønt. Luftfugtigheden og indeklimaet forbedres også, ligesom akustikken bliver mere behagelig.

Når man understøtter det individuelle i indretningen, så tror jeg, at man som medarbejder har bedre mulighed for at være der som person. Vi har alle sammen gået ned at en Østtysk gade – de af os, som er gamle nok – hvor alle husblokkene er nøjagtig ens og hvordan man føler, det klemmer livet ud af en.
Christian Bruun

Kunsthåndværk der taler til den enkelte

Krukkerne falder forskelligt ud visuelt netop fordi, de er brændt med træ. De skaber en særlig sanselighed i rummet, ligesom de er med til at anerkende det individuelle menneskes gode idéer og kvaliteter i et arbejdsmiljø som BLOXHUB, hvor arkitekter, ingeniører og andre dygtige mennesker skal arbejde sammen og finde på nyt hver dag.

Samarbejdspartnere

Danielsen Space Planning og Danielsen Urban Landscape har stået for indretningen af BLOXHUB. Og Oxygreen har plantet krukkerne til med palmer, bregner og kaktus.