DREJEKURSER FOR NYBEGYNDERE OG ØVEDE

PRAKTISK INFORMATION

WEEKENDHOLD

Lørdag: 10.00 – 16.00
Søndag: 10.00 – 16.00

Du betaler 1975 kr for kurset, der dækker;
Det porcelænsler du almindeligvis når at bruge i løbet at kurset.
Fælles frokost begge dage – vi dækker op i værkstedet.

Ønske du dine arbejder brændt og glaseret, betaler du 75 kr. pr ting.
Det dækker håndtering, glasering og brænding.

Ønsker du selv at være med til at glasere dine ting, vil der mulighed for dette, tirsdag, 3,5 uge efter afholdt kursus, i tidsrummet 15-17.30.

Der er 8 elektriske drejeskiver – én til hver.

Ved færre end fire tilmeldte, én uge inden start, tillader vi os at aflyse kurset

4 DAGES HOLD

Torsdag: 10.00 – 15.00
Fredag:   10.00 – 15.00
Lørdag:   10.00 – 15.00
Søndag:  10.00 – 15.00

Du betaler 3.800 kr for kurset, der dækker;
Det porcelænsler du almindeligvis når at bruge i løbet at kurset.
Fælles frokost alle dage – sandwich.

Ønske du dine arbejder brændt og glaseret, betaler du 75 kr. pr ting.
Det dækker håndtering, glasering og brænding.

Der er 8 elektriske drejeskiver – én til hver.

Ved færre end fire tilmeldte, én uge inden start, tillader vi os at aflyse kurset

KURSUSBESKRIVELSE

DREJEKURSER FOR BÅDE NYBEGYNDERE OG ØVEDE

På drejekurset arbejder vi ud fra de forudsætninger du har.
Undervisningen er meget hands on, og du lærer, gennem succesoplevelser, hvordan leret reagerer, når du sætter dine fingre rigtigt.
Er du lige begyndt, øver du de overordnede greb og lærer måder at tænke på, for at leret gør som du vil.
Er du allerede godt i gang, får du vejledning til, at gå i dybden med de tekniske udfordringer, der forhindrer dig i at komme videre.

DREJEKURSER FOR ØVEDE

Mestrer du allerede de grundlæggende drejefærdigheder, men ønsker at forbedre din teknik, er dette kurset, der kan bringe dig videre.
Vi starter fra bunden, men fokuserer på de udfordringer I hver især har. Du får vejledning til at gå i dybden med de tekniske udfordringer og der bliver tid til tips og tricks, med eksempler på hvordan man kan bruge drejning som udtryksform, hvordan man drejer ekstra tyndt, drejning og montering af hank, eller hvilke spørgsmål der måtte være.
Undervisningen veksler mellem individuel hands on instruktion ved drejeskiven og fælles undervisning som demonstration.

Forudsætninger: Du skal kunne dreje en cylinder på minimum 10 x 10 cm af 300 gr. ler

UNDERVISERE

Maja Sofie Rasmussen
Jeg har været underviser i Yonobi Studio i København de sidste tre år, hvor jeg også har mit eget værksted.
I mit eget arbejde med keramik har jeg fokus på form, funktion og materialets egenskaber. Jeg arbejder primært med brugsgenstande udformet på drejeskiven og sætter pris på små detaljer og kvalitet i formgivningen, og dette prøver jeg også at få mine elever til at tænke over.

Christian Bruun
Uddannet fra Danmarks Designskole i 1991

Med eget værksted siden 1991, har jeg i mit arbejde fokuseret på drejning som udtryksform, og er i dag bedst kendt for en spontan drejstil, med et personligt, let genkendeligt organisk udtryk, om det er helt tyndt drejede brugsting i porcelæn eller meterhøje stentøjskrukker.
Jeg er uddannet faglærer og har undervist på pottemageruddannelsen i 8 år, og som gæstelærer på Kunstakademiets Designskole og universiteter i udlandet.

Der er en hyggelig, let og humoristisk stemning på drejekurserne, hvor vi prøver at lære af egne og andres fejl. Undervisningen struktureret og drejeprocessen er inddelt i faser, sådan at det er nemmere at huske det I har lært, når I kommer hjem.

Anmeldelser fra vores kursister

Lærerig og hyggelig weekend

5,0 rating
29. november 2019

Drejekursus med Maja Sofie som underviser. Rolig, pædagogisk og dygtig underviser. Hyggelig atmosfære og skøn Dhal til frokost.
Kan virkelig anbefales!

Ane Fischer Rasmussen

Spændende og hyggeligt kursus

5,0 rating
11. november 2019

Min kæreste og jeg gik ind til kurset uden nogle tidligere forudsætninger, og fik stadig rigtig meget ud af det. Christian var god til at komme rundt til alle, til trods for at der var stor forskel på hvilke forudsætninger de forskellige deltagere kom med. Vi hyggede os begge dage, hvor der var en god og uhøjtidelig stemning (m. wienerbrød, kaffe og frokost til arbejdet).
Alt i alt et hyggeligt og sjovt kursus, hvor vi også fik overgået vores egne forventninger til vores drejeprodukter med hjælp fra Christian. Tak for det.

Louis Quist Poulsen

Et helt igennem skønt drejekursus!

5,0 rating
4. november 2019

Christian har en hyggelig og god måde og undervise på, og weekendens drejekursus var på alle måder en god oplevelse. Vi var 8 kursister og der var en rigtig god stemning, både mens vi drejede og til morgenmad og frokost. Christian var meget opmærksom på at komme rundt til alle og hjælpe til, uanset om man var øvet eller nybegynder. Jeg synes man lærte meget, og jeg er kun blevet mere begejstret for keramikkens verden.

Tak for det hele!

Esther Barfred

Fantastisk weekendkursus!

5,0 rating
3. november 2019

Christians kyndige og yderst behagelige vejledning er ekstremt inspirerende og jeg tog fra kurset fuld af gåpåmod og entusiasme i forhold til at arbejde videre med alle teknikker og ideer. Værkstedet er så stemningsfuldt og Christian serverede dejlig frokost, krydret med skønne keramikfortællinger. Tak for et utrolig givende kursus og en superhyggelig weekend.

Anette Helmer

Super inspirerende og lærerigt!

5,0 rating
3. november 2019

Tak til Christian for et mægtigt inspirerende og lærerigt kursus!
Som nybegynder, der ikke havde prøvet at dreje før, følte jeg mig vældig godt mødt og hjulpet igang på allerbedste vis. Der var en hyggelig og god atmosfære på vores lille hold og Christian er fantastisk dygtig til at formidle såvel fagligt som praktisk.Tak igen for nogle gode dage!

Helle Hentzer

Fantastisk undervisning og hyggelige kurser

5,0 rating
29. oktober 2019

Jeg har i flere år fulgt Christians tirsdagshold og kan ubetinget anbefale kurset. Christian er en dygtig og pædagogisk underviser, der viser vejen og møder sine kursister på det niveau de er nået til. Tonen er kærlig, humoristisk og stemningen god.

Ulla Barfod

En kedelig oplevelse

2,0 rating
29. oktober 2019

Jeg var på drejekursus den 19. og 20. oktober.
Der er ingen tvivl om at Christian er dygtig og gerne viser teknikker m.v. Men som Christian udtrykte det: ‘alle kurser har en guinea pig’ (syndebuk).
Kære Christian, hvis du var en dygtig underviser behøvede du overhovedet ikke at afreagere på nogen som helst af dine kursister – uanset hvor håbløse vi måtte vise os at være. Men det gjorde du, og det er jeg oprigtig ked af.
Jeg skal nok få lært håndværket – men det bliver ikke på grund af dig snarre på trods af dig.
Så kurset for mig har været en rigtig dårlig oplevelse.
PS: jeg læser at I forbeholder jer ret til at slette min anmeldelse – sker det vil øvrige anmeldelser fremstå meget sørgelige.

Jyotima Gustavsen

Svar fra christianbruun

Kære Jyotima
Tak for din anmeldelse. Det er netop kritik som din, der kan være med til at gøre kurset bedre. Jeg er selvfølgelig virkelig ked af, at du har haft en dårlig oplevelse med tonen på kurset. Jeg bruger ofte de problemer én kursist har, som eksempel for for hele holdet, fordi mange sidder med de samme udfordringer, og man skal ikke være bange for at lave fejl og få dét gentaget, som er sagt én gang før. Det ér svært at lære at dreje. For at holde en humoristisk tone, siger jeg ofte “ja men det har jeg da sagt før”, “du skal jo gøre som jeg siger” og så videre. Det er selvfølgelig ikke personligt ment, men et forsøg på at skabe en let og humoristisk tone. Jeg vil fremover være meget opmærksom på, at det ikke skal kunne opfattes sårende og personligt.
De venligste hilsner Christian Bruun
PS. Muligheden for at slette dårlige anmeldelser, er en standard formulering, der ligger i programmet. Vi vil forsøge at få den slettet, da det kan give et forkert indtryk.

Næsten så godt som juleaften

5,0 rating
28. oktober 2019

Kan kun varmt anbefale Christians drejekurser. Har deltaget i to, med et år imellem. Det er en fornøjelse på alle måder. Holdene er små nok til at alle får en god og individuel vejledning. Det summer af drejeskiver og koncentration – og så er det hyggeligt med morgenmad og frokost og god snak ind imellem.
Christian er super god til at spotte, hvad de væsentligste problemer er, når man sidder og bakser lidt med leret. Fantastisk kursus i skønne rammer.

Eva Lysgaard

Drejekursus for alle.

5,0 rating
25. oktober 2019

Sikke en dejlig oplevelse at være på drejekursus hos Christian, som er irkelig god til at lære fra sig også selvom jeg har drejet (selvlært) i nogle år. Rigtig hyggelige omgivelser og fed atmosfære. Et kursus man ikke vil hjem fra og hvor tiden gik alt for stærkt 😅🥰 Tak 🙏

Nive Brøns / Brøns Ceramics

Fantastisk!

5,0 rating
25. oktober 2019

Det er fantastisk at lære at dreje porcelæn hos Christian. Det foregår i en rigtig hyggelig atmosfære og Christian er en fantastisk underviser. Allerede fra første gang oplever man at det kan lade sig gøre, selvom det er en svær disciplin. Man får mod på at fortsætte og kan slet ikke få nok.

Inger Lau

Skriv din anmeldelse